м. Дніпро, вул. Андрія Фабра (Сєрова), 4+38 056 234 41 01+38 067 425 00 42
Charm Studio - services

Ламкість нігтів: хто винен і що робити?

Гарний манікюр - безумовно, важливий елемент нашого образу. І тут значну роль відіграє здоров'я нігтів ... які, на жаль, іноді починають розшаровуватися, стають ламкими, тим самим завдаючи жінкам чимало турбот.

Які ж причини раптової ламкості нігтів і як боротися з такою проблемою? Ми розкриємо це питання в даній статті.

Причини ламкості нігтів

Ламкість нігтів може стати не тільки косметичною, а й медичною проблемою, оскільки їх стан відображає роботу організму в цілому. І якщо наша нігтьова пластина починає розшаровуватися, пора задуматися, чи все ми робимо правильно.

Отже, до основних причин ламкості нігтів можна віднести ...

  • брак корисних речовин. Нестача фолієвої кислоти, білка, вітаміну С і заліза може привести до ламкості нігтів. Харчування має бути правильним і збалансованим щодо вітамінів і мінералів.
  • постійні стреси. Переживання дуже сильно позначаються на здоров'ї наших нігтів. Підвищений нервовий фон неминуче веде до численних проблем із зовнішністю, тому спокій і вміння сприймати неприємності з гумором - важлива умова гарного манікюру.
  • порушення в роботі щитовидної залози. Цей фактор вже небезпечний, і тут потрібна допомога лікарів. Лише грамотне лікування допоможе впоратися з цією проблемою.
  • неправильний підхід до ведення домашнього господарства. Виробники сучасних миючих засобів для миття посуду, прибирання та прання, звичайно, намагаються зробити їх максимально щадними, однак вони все одно залишаються небезпечними для наших нігтів. Краще рішення в даному випадку - гумові рукавички. Зневажливе ставлення до даного питання загрожує ламкістю і розшаруванням нігтів, на відновлення яких потрібно багато часу, грошей і сил.
  • використання неякісних матеріалів. Дешеві лаки, ацетон та інші засоби низької якості пагубно позначаться на стані нігтьової пластини. Економити на матеріалах ні в якому разі не можна! У хороших салонах майстри використовують виключно надійні, багаторазово перевірені ними препарати та засоби. І шарм-студія Chante теж приділяє цьому питанню значну увагу.
  • неправильну обробку нігтя. Занадто енергійне підпилювання нігтів в різних напрямках шкодить структурі нігтя і веде до ламкості. Досвідчені майстри манікюру не допускають подібної помилки - жінки ж, що роблять манікюр самостійно, на жаль, іноді діють невірно і отримують ефект, протилежний очікуваному.

Це - лише деякі з можливих причин ламкості нігтів. Насправді факторів, що впливають на красу нашого манікюру, набагато більше.

Рішення проблеми

Рішення проблеми ламкості нігтів залежить від причини її виникнення. Іноді досить налагодити харчування і пропити вітамінні комплекси, щоб повернути нігтям їх бездоганний вигляд, іноді - пройти курс лікування у лікаря.

У будь-якому випадку, цілком ефективними можуть виявитися салонні процедури - вони прискорять процес оздоровлення нігтьової пластини і зміцнять її структуру. Яка саме методика буде кращою в тому чи іншому варіанті, підкаже професійний майстер манікюру.